O psihoterapiji in uvodnem srečanju

Nemalo klientov na terapiji prvič v življenju spregovori o občutkih strahu, sramu, žalosti in jeze. Za psihoterapijo se odločijo ljudje, ki trpijo za različnimi simptomi (daljše obdobje globje žalosti, tesnoba/anksioznost, težave v odnosih in družini, neprijetni občutki in misli, boleči spomini, zlorabe v otroštvu, nasilje v družini, nehoteno reagiranje in ravnanje, odvisnosti, depresija, izbruhi, …). Pa tudi tisti, ki si želijo bolj kvalitetnih odnosov, ponovnega stika s seboj in več življenjskega elana. Skozi terapevtski proces klient postopoma razume, kaj mu govorijo njegovi občutki (žalost, jeza, strah, veselje), zato se jih lahko osvobodi.

Prvo srečanje je namenjeno zgolj pogovoru. Povedali boste lahko kaj doživljate, s kakšnimi situacijami, občutki in mislimi se v danem obdobju v življenju soočate. S svojim terapevtom se boste lahko pogovorili o vsem, kar bi vas o poteku terapije utegnilo zanimati. To srečanje je namenjeno tudi začetni oceni ali bosta klient in terapevt lahko dobro sodelovala. Prve tri obiske psihoterapevta pa po navadi namenimo tudi delovnemu dogovoru. Takrat ocenimo še okvirno trajanje terapije in želene cilje terapije ter temeljno spoznamo ključne teme, ki jih klient prinaša v terapijo. Prvo srečanje je neobvezujoče in se ga lahko udeležite brezplačno.
Klientom na terapiji pomagamo prepoznati vzorce, raziskujemo temelje za pojav omejujočih misli in občutkov. Pomagamo poiskati dele, ki jih je klient zaradi slabih izkušenj iz okolja morda odcepil. Klienta spremljamo na poti samoraziskovanja, med tem pa nudimo varen in zaupen prostor.Psihoterapijo izvajamo po Integrativno -relacijski metodi in Transakcijsko-analitičnem pristopu. Naši terapevti delujejo na večih lokacijah v Ljubljani in v Medvodah.