Vabljeni v Sproščeno šolo sproščanja

Sproščanje je lahko nekaj, kar vsi menimo, da obvladamo s tem, da si vzamemo odmor in se udobno usedemo ali uležemo. Da takrat počivamo, sanjarimo, zadremamo in poskušamo “delati nič”. To v precejšnji meri zmoremo, vendarle pa mnogokrat ni dovolj za obvladovanje vseh obremenitev in pritiskov v našem življenju.

Zato so sestavljeni bolj učinkoviti načini – tehnike sproščanja, s katerimi si zmanjšujemo telesne in psihične posledice stresa in s stresom povezanih težav kot so kronična utrujenost, napetost, nespečnost, anksioznost > tesnobnost, zaskrbljenost, trema, panični napadi …

Sproščanje je odklop od napetosti in skrbi … in je iskanje miru duše in duha.

S TEHNIKAMI SPROŠČANJA PRIDOBIMO:

okrepitev imunskega sistema,

bolj umirjen odnos do mnogih neugodnih pojavov, ki v nas vzbujajo neprijetna čustva,

večjo samozavest in sprejemanje življenja takega kot je,

večjo učinkovitost,

večjo sposobnost sproščanja napetosti in doživljanja občutja miru,

učinkovito samopomoč pri občutkih tesnobe, panike, različnih strahovih in pri psihosomatskih težavah (motnje spanja, povišan krvni pritisk, glavoboli, astma …),

boljše obvladovanje tako dolgoročnih kot kratkotrajnih stresnih situacij.

sproščena šola sproščanja.jpg

Ko boste izkusili različne tehnike, jih spoznali, vadili in preverili, boste lažje odkrili tisto tehniko, kombinacijo tehnik ali lastno različico, ki vam najbolj ustreza. Tako boste zmogli najti zase najbolj primeren način sproščanja, globljega doživljanja sebe in razvoja notranjega življenja, ki vam bo pomagalo k večji energiji in učinkovitosti v vsakdanjem življenu, pa tudi v rasti osebnosti.

POTEK SPROŠČENE ŠOLE SPROŠČANJA:
SŠS poteka 8 tednov, po 2 uri na teden, s pričetkom v oktobru 2017 v Ljubljani, v prostorih Zavoda Psimed na Slovenski cesti 54 v Ljubljani. Termin srečanj bo določen naknadno.

Učenje tehnik poteka na lahkoten, neobremenjujoč način. V osmih tednih, kolikor traja SŠS, boste osvojili pet najpogosteje uporabljanih tehnik sproščanja tako, da se boste večino časa sproščali. Seveda dobite za vse tudi pisne materiale, da se ne boste trudili s tem, da si zapisujete, ampak se boste v sami šoli lahko prepustili doživetju sproščenosti in miru, doma pa po lastnem preudarku in ko boste imeli čas, ponovili.

VSEBINA SPROŠČENE ŠOLE SPROŠČANJA:
V SŠS se boste naučili najpogosteje uporabljane tehnike sproščanja:

1.AVTOGENI TRENING, ki temelji na avtosugestiji. Sestavljen je iz šestih preprostih vaj za aktivacijo parasimpatičnega živčnega sistema. Iz številnih znanstvenih raziskav je razvidno, da v avtogenem stanju nastajajo spremembe v telesu (zmanjša se tonus mišic, zniža krvni tlak, spremeni se vrednost kortizola itd.) in v kvaliteti zavesti (povečata se hkrati senzibilnost za dogajanje v sebi in distanciranost, ki pomaga, da zaznano mirno sprejemamo).

2.TEHNIKO POSTOPNEGA SPROŠČANJA MIŠIC, ki je zasnovana tako, da se skozi vadbo naučimo prepoznati povezanost med napetostjo in popolno sproščenostjo. S tem znanjem lahko ob prvem znaku telesne napetosti, ki se, na primer pojavi ob anksioznosti, sprostimo mišice. Fizična sprostitev pripomore k večji mentalni umirjenosti.

3.VAJO ČUJEČNOSTNE MEDITACIJE. Čuječnost je zavedanje sedanjega trenutka in našega notranjega dogajanja na ne-obsojajoč in ne-presojajoč način. Čuječnost pomeni biti v stiku s seboj in z okolico, tukaj in zdaj, brez vrednotenja. Raziskave kažejo, da ima takšen pristop pomembne pozitivne učinke na različnih področjih življenja, od zmanjšanja tesnobe, stresa, depresivnosti, do celotnega boljšega počutja, izboljšanja odnosov z drugimi in večje kvalitete življenja.

4.VODENO PREDSTAVLJANJE ali IMAGINACIJO VARNEGA KRAJA. Imaginacija je tehnika miselnega predstavljanja s vsemi svojimi čutili: vidom, sluhom, vohom in kinestetičnimi občutki. Z vodeno mentalno predstavo kraja, ki v nas vzbuja občutek varnosti, omogočamo hitro umiritev in sprostitev in večanje občutka varnosti, oziroma regulacijo občutka ogroženosti in strahu.

5.HITRE SPROSTITVENE TEHNIKE, ki so izredno praktične, saj jih lahko uporabljamo kadarkoli in kjerkoli, ko v vsakodnevnem življenju občutimo napetost.

Sproščeno šolo sproščanja bo vodila Zmaga Dvornik, psihologinja in psihoterapevtka, učiteljica čuječnostnostne meditacije in avtogenega treninga z dolgoletnimi izkušnjami. Več o njej si lahko preberete  tukaj. Prijavite se lahko na naslovu: zmaga.dvornik@psiholoskosvetovanje.com ali na telefonski številki 051 329 465.

Cena je 30,00 eur na srečanje oziroma 240,00 eur za celotno SŠS. Možni so dogovori v primeru nezmožnosti plačila za ljudi, ki to znanje potrebujejo (naprimer brezposelnost in stiska zaradi paničnih napadov).

DOBRODOŠLI!

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s